on 22 lut 2011


krem:
1 l śmietany kremówki
2 śmietany śnieżki w proszku
200g białej czekolady
200 g wiórek kokosowych
dekoracja:
około 40g wiórek kokosowych
1 opakowanie obranych migdałów*
opłatek dekoracyjny

Ciasto wykonać według przepisu na biszkopt idealny. Czekoladę połamać na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej. 1/2 l śmietanki kremówki ubić wraz ze śnieżkami na sztywno, po łyżce stopniowo dodawać dobrze wystudzoną czekoladę, zmiksować. Wsypać kokos i wymieszać. Osobno ubić resztę kremówki. Blaty ciasta przełożyć gotowym kremem, boki oraz wierzch posmarować grubo bitą śmietaną. Na dobrze wyrównany tort od góry przyłożyć opłatek, ozdobić bitą śmietaną i migdałami, boki tortu posypać kokosem. 



*jeżeli nie można takich kupić, to wystarczy zwykłe migdały zalać wrzątkiem i odczekać kilkanaście minut. Potem skórka bez problemu schodzi.