500 ml Brandy
533 g mleka skondensowanego słodzonego (1 puszka)
500 g śmietanki kremówki 30%
1 łyżka ekstraktu z wanilii
4 łyżki kawy rozpuszczalnej
Kawę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody, wystudzić. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Likier przelać do butelek, trzymać w lodówce, podawać schłodzony.
Uwagi: Trzymałam go w lodówce około dwóch tygodni i nic mu się nie działo.
533 g mleka skondensowanego słodzonego (1 puszka)
500 g śmietanki kremówki 30%
1 łyżka ekstraktu z wanilii
4 łyżki kawy rozpuszczalnej
Kawę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody, wystudzić. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Likier przelać do butelek, trzymać w lodówce, podawać schłodzony.
Uwagi: Trzymałam go w lodówce około dwóch tygodni i nic mu się nie działo.
źródło: kwestiasmaku.com
3 komentarze:
Brandy sobie stoi, więc wykorzystam pomysł, bo takie likierki uwielbiam
ja też lubię a ten likier jest prosty do zrobienia i bardzo smaczny
Domowy Bailays to jest coś, za co się zabieram już długo, długo. Z przepisu na pewno skorzystam! :)
Prześlij komentarz