200 g białej czekolady
1/2 szkl. śmietany kremówki
1/3 szkl. płatków kukurydzianych
1 i 1/4 szkl. wiórków kokosowych
2 łyżki masła
2 łyżki białego rumu
3 łyżki mleka w proszku
dodatkowo wiórki kokosowe do obtoczenia
Do garnuszka wlać kremówkę, dodać masło, podgrzewać na małym ogniu, dodać połamaną czekoladę, cały czas mieszać aby się nie przypaliło. Podgrzewać do rozpuszczenia się czekolady i masła, odstawić. Dodać wiórki kokosowe, zmielone płatki kukurydziane, rum i mleko w proszku. Wszystko razem dobrze wymieszać, odstawić do lodówki na minimum 30 minut aby stężało. Po tym czasie formować kuleczki o średnicy około 3 cm i obtaczać w wiórkach kokosowych. Gotowe trufle trzymać w lodówce.
1/2 szkl. śmietany kremówki
1/3 szkl. płatków kukurydzianych
1 i 1/4 szkl. wiórków kokosowych
2 łyżki masła
2 łyżki białego rumu
3 łyżki mleka w proszku
dodatkowo wiórki kokosowe do obtoczenia
Do garnuszka wlać kremówkę, dodać masło, podgrzewać na małym ogniu, dodać połamaną czekoladę, cały czas mieszać aby się nie przypaliło. Podgrzewać do rozpuszczenia się czekolady i masła, odstawić. Dodać wiórki kokosowe, zmielone płatki kukurydziane, rum i mleko w proszku. Wszystko razem dobrze wymieszać, odstawić do lodówki na minimum 30 minut aby stężało. Po tym czasie formować kuleczki o średnicy około 3 cm i obtaczać w wiórkach kokosowych. Gotowe trufle trzymać w lodówce.
0 komentarze:
Prześlij komentarz