1 szkl. mąki
1 szkl. mleka
0,5 łyżeczki soli
3 jajka
2 łyżki roztopionego masła
Wszystkie składniki ogrzać do temperatury pokojowej a następnie zmiksować dokładnie na wysokich obrotach. Gotowe ciasto (wychodzi bardzo rzadkie) przelać do ramekinów lub foremek na muffiny do połowy wysokości. Piec w temperaturze 210°C przez 25 minut, po tym czasie temperaturę obniżyć do 180°C i piec jeszcze przez 20 min. Popovers bardzo mocno rosną, używając formy na muffiny najlepiej ciasto wlewać do co drugiego zagłębienia. Najlepiej smakują w dniu upieczenia potem robią się gumowate.
1 szkl. mleka
0,5 łyżeczki soli
3 jajka
2 łyżki roztopionego masła
Wszystkie składniki ogrzać do temperatury pokojowej a następnie zmiksować dokładnie na wysokich obrotach. Gotowe ciasto (wychodzi bardzo rzadkie) przelać do ramekinów lub foremek na muffiny do połowy wysokości. Piec w temperaturze 210°C przez 25 minut, po tym czasie temperaturę obniżyć do 180°C i piec jeszcze przez 20 min. Popovers bardzo mocno rosną, używając formy na muffiny najlepiej ciasto wlewać do co drugiego zagłębienia. Najlepiej smakują w dniu upieczenia potem robią się gumowate.
2 komentarze:
Do wypróbowania ! zdecydowanie i natychmiast !
proste szybkie i ciekawe w smaku. Moim zdaniem całkiem fajne do śniadania z jakimś dobrym dżemikiem albo masłem orzechowym.
Prześlij komentarz