160 g zmielonych na proszek migdałów
1 szkl. cukru pudru
2 białka
2 łyżki likieru amaretto
Białka ubić na sztywno. Połączyć delikatnie z migdałami, likierem i cukrem pudrem. Wymieszane ciasto odstawić do lodówki na 30 minut aby lekko stwardniało. Po tym czasie z ciasta formować małe kuleczki o średnicy około 2,5 cm. Układać w niewielkich odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170°C przez 20-25 minut, aż ciasteczka się ładnie zarumienią.
Z tej ilości składników wyszło mi 30 ciasteczek.
1 szkl. cukru pudru
2 białka
2 łyżki likieru amaretto
Białka ubić na sztywno. Połączyć delikatnie z migdałami, likierem i cukrem pudrem. Wymieszane ciasto odstawić do lodówki na 30 minut aby lekko stwardniało. Po tym czasie z ciasta formować małe kuleczki o średnicy około 2,5 cm. Układać w niewielkich odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170°C przez 20-25 minut, aż ciasteczka się ładnie zarumienią.
Z tej ilości składników wyszło mi 30 ciasteczek.
3 komentarze:
Wyszly znakomite :)
no to dobrze :) mi też bardzo odpowiada ten smak. dobre też są ciasteczka marcepanowe mimo iż nie wyglądają pięknie
pysznie wyglądają!
Prześlij komentarz