on 18 lip 2011
3/4 szkl. + 1 łyżka mąki razowej
120 g masła
1/3 szkl. brązowego cukru
1 jajko
3/4 szkl. płatków owsianych
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 g mlecznej czekolady
100 g gorzkiej czekolady
można dodać garść rodzynek

Masło powinno być ogrzane do temperatury pokojowej (ma być miękkie), czekolady pokroić w kostkę
i odstawić na bok. Miękkie masło zmiksować na puch, dodać cukier, miksować, następnie wbić jajko
i dalej miksować. Po kolei dodawać resztę składników, cały czas miksując, na końcu wsypać posiekane czekolady i wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 180°C. Przy pomocy małej łyżeczki z ciasta formować kuleczki o średnicy około 2,5 - 3 cm, układać na blaszce w małych odstępach lekko spłaszczyć. Piec przez 20 minut. 



źródło: mojewypieki.blox.pl