225 g masła
1/2 szkl. cukru
2 szkl. mąki
1/2 szkl. suszonej żurawiny
1/2 szkl. rodzynek
odrobina aromatu śmietankowego
Miękkie masło utrzeć na puch, stopniowo dodawać cukier, następnie mąkę i dokładnie zmiksować. Dodać aromat oraz rodzynki i żurawinę, wymieszać. Z gotowego ciasta formować kulki o średnicy 3 cm, układać w większych odstępach na blaszce, lekko spłaszczyć. Piec przez około 18 minut w temperaturze 170°C, powinny być lekko zarumienione i suche, gdy się kleją należy piec troszkę dłużej. Przed zdjęciem z blachy odczekać kilka minut aby nie rozlatywały się przy przenoszeniu.
2 szkl. mąki
1/2 szkl. suszonej żurawiny
1/2 szkl. rodzynek
odrobina aromatu śmietankowego
Miękkie masło utrzeć na puch, stopniowo dodawać cukier, następnie mąkę i dokładnie zmiksować. Dodać aromat oraz rodzynki i żurawinę, wymieszać. Z gotowego ciasta formować kulki o średnicy 3 cm, układać w większych odstępach na blaszce, lekko spłaszczyć. Piec przez około 18 minut w temperaturze 170°C, powinny być lekko zarumienione i suche, gdy się kleją należy piec troszkę dłużej. Przed zdjęciem z blachy odczekać kilka minut aby nie rozlatywały się przy przenoszeniu.
źródło: kuchennefascynacje.blox.pl
0 komentarze:
Prześlij komentarz