250 g masła
1 szkl. cukru
1 jajko
2,5 szkl . mąki
1 łyżeczka sody
100 g czekolady mlecznej
1 szkl. rodzynek *
szczypta soli
Miękkie masło utrzeć razem z cukrem na gładko. Miksując dodawać po kolei jajko, mąkę, sodę i szczyptę soli. Następnie łyżką wmieszać posiekaną czekoladę i rodzynki. Formować kulki o średnicy około 2 cm, układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, w sporych odstępach, lekko spłaszczać.
Piec w temperaturze 200°C przez 10-15 minut - aż będą rumiane.
*można dać dowolne bakalie zamiast rodzynek
źródło: wypiekizpasja.blox.pl
4 komentarze:
A ja zrobiłam wczoraj ciasto marchewkowe pierwszy raz i też mi jakieś piegi wyszły, a przecież maku nie dodawałam:)
upieklam przed chwilka :))) pychotka :))))
Tu jest po prostu przepysznie!
Zapraszam do mnie!
Póki co jeszcze się rozwijam, ale mam nadzieję, że będzie coraz lepiej :)
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam!:)
Prześlij komentarz