on 1 lut 2011

puszka mleka skondensowanego słodzonego
250 g płatków owsianych
50 g wiórków kokosowych
50 g suszonej żurawiny
50 g posiekanych orzechów włoskich
50 g skórki pomarańczowej
125 g sezamu, dyni, słonecznika
125 g niesolonych fistaszków
słoik konfitury pomarańczowej
1 pomarańcza do dekoracji

Orzechy włoskie i fistaszki posiekać, nie za grubo. Mleko skondensowane wlać do rondla i mocno podgrzać. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie w dużej misce. Gotową masę przełożyć do formy
23 x 30 cm i wyrównać łyżką lekko ugniatając. Wierzch posmarować konfiturą. Pomarańczę sparzyć, pokroić na cienkie plastry i ułożyć na wierzchu ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika
i piec w temperaturze 150°C przez 1 godzinę.