on 10 mar 2012
180 g masła
3/4 szkl cukru pudru
1 i 2/3 szkl mąki
1/4 szkl mąki ziemniaczanej
1 płaska łyżka cynamonu
szczypta soli
dodatkowo:
200 g mlecznej czekolady

Chłodne masło, cukier puder, mąki, cynamon oraz szczyptę soli umieścić w misie, masło posiekać nożem, wszystko wyrabiać do otrzymania gładkiego i jednolitego ciasta. Ciasto uformować w kulę, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na około jedną godzinę.
Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 4 mm, w razie potrzeby podsypywać lekko mąka. Wycinać serduszka lub inne dowolne kształty, ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w małych odstępach - prawie nic nie urosną. Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
Wystudzone ciasteczka maczać w czekoladzie roztopionej w kąpieli wodnej, nadmiar czekolady ze spodu ciastek można usunąć przy pomocy wykałaczki, następnie odkładać ciasteczka na kratkę do czasu zastygnięcia czekolady.
Gotowe ciasteczka przechowywać w chłodnym miejscu.
 

źródło: mojewypieki.blox.pl