200g mlecznej czekolady
3/4 szkl posiekanych orzechów włoskich
6 łyżek miękkiego masła
3 łyżki śmietanki 30%
2 łyżki rumu
dodatkowo:
3/4 szkl zmielonych orzechów włoskich
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić, dodać miękkie masło i śmietankę, utrzeć. Dodać rum i posiekane orzechy, wymieszać. Masę wstawić na około 30 minut do lodówki aby stwardniała. Po tym czasie formować z niej kulki o średnicy około 2 cm, obtaczać w zmielonych orzechach, układać w małych papilotkach. Przechowywać w chłodnym miejscu.
3/4 szkl posiekanych orzechów włoskich
6 łyżek miękkiego masła
3 łyżki śmietanki 30%
2 łyżki rumu
dodatkowo:
3/4 szkl zmielonych orzechów włoskich
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić, dodać miękkie masło i śmietankę, utrzeć. Dodać rum i posiekane orzechy, wymieszać. Masę wstawić na około 30 minut do lodówki aby stwardniała. Po tym czasie formować z niej kulki o średnicy około 2 cm, obtaczać w zmielonych orzechach, układać w małych papilotkach. Przechowywać w chłodnym miejscu.
źródło: książka "Desery na każdą okazję"
6 komentarze:
Wygląda i czyta się pysznie :D
pysznie smakuje :)
apetycznie wygladają
Ja chcę kulkę...
już dawno zjedzone :P
Muszę je zrobić, po prostu muszę. Już sobie wyobrażam ten smak, mniam :-)
Prześlij komentarz