200 g wiórków kokosowych
100 ml śmietany kremówki
70 g masła
70 g cukru pudru
200 g mlecznej czekolady
W rondelku podgrzewać masło i kremówkę do czasu roztopienia się masła. Miksturę połączyć z wiórkami kokosowymi i cukrem pudrem, dokładnie wymieszać. Formować kulki wielkości około 2 cm i układać na tacce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić w chłodne miejsce na około 1,5 godziny (aż kulki stwardnieją). Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, kokosowe kuleczki dokładnie obtaczać w czekoladzie a następnie odkładać na papier do pieczenia lub folię aluminiową. Kuleczki podawać gdy czekolada całkowicie zastygnie. Przechowywać w chłodnym miejscu.
100 ml śmietany kremówki
70 g masła
70 g cukru pudru
200 g mlecznej czekolady
W rondelku podgrzewać masło i kremówkę do czasu roztopienia się masła. Miksturę połączyć z wiórkami kokosowymi i cukrem pudrem, dokładnie wymieszać. Formować kulki wielkości około 2 cm i układać na tacce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić w chłodne miejsce na około 1,5 godziny (aż kulki stwardnieją). Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, kokosowe kuleczki dokładnie obtaczać w czekoladzie a następnie odkładać na papier do pieczenia lub folię aluminiową. Kuleczki podawać gdy czekolada całkowicie zastygnie. Przechowywać w chłodnym miejscu.
źródło: mojewypieki.blox.pl
6 komentarze:
jeju! wstałam , wyprawiłam dzieci do szkoły, zrobiłam sobie kawę, kliknęłam do Ciebie, a tu taka pychota!!!!!
hehe domowe bounty rzeczywiście to pychota :) uwielbiam połączenie czekolady i kokosu
To musi być pyszne :):):)
i takie jest :P
lepsze jest orginalne bounty
hehehe no identyczne w każdym calu nigdy nie będzie, wiadomo...
Prześlij komentarz