on 6 cze 2010


1,5 paczki słonych krakersów
1 duże opakowanie herbatników
1 puszka masy kajmakowej
1 l śmietanki 36%
2 łyżeczki żelatyny
3 opakowania budyniu waniliowego
1 opakowanie cukru waniliowego
50 g gorzkiej czekolady

Połowę kremówki ubić na sztywno, stopniowo dodawać toffi. 1 łyżeczkę żelatyny rozpuścić w 1/5 szkl. gorącej wody, przestudzić i zmiksować z masą. Budynie zrobić według przepisu na opakowaniu dodając jedynie 2/3 ilości mleka, dobrze wystudzić. Pozostałe 0,5 l kremówki ubić, dodać cukier waniliowy i żelatynę zrobioną jak wcześniej. W blaszce o wymiarach 20x35 cm ułożyć herbatniki, na nie rozsmarować masę budyniową, następnie ułożyć krakersy i rozsmarować masą toffi, ułożyć ostatnią warstwę krakersów, i przełożyć masę z bitej śmietany. Na wierzchu posypać startą gorzką czekoladą, schłodzić kilka godzin przed podaniem.