on 31 lip 2010


170g miękkiego masła
3/4 szkl. cukru pudru
1 i 1/4 szkl. mąki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
3 żółtka
1/2 łyżeczki soli
1 i 1/2 szkl. zmielonych migdałów
skórka otarta z 1 cytryny
skórka otarta z 2 pomarańczy
dżem porzeczkowy

Wszystkie składniki z wyjątkiem dżemu zagnieść i schłodzić w lodówce minimum przez 1h.
Rozwałkować na grubość 3mm, wycinać ciasteczka całe i z dziurką. Konieczne będzie podsypywanie mąką,
ciasto jest trochę klejące. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasteczka można układać w małych odstępach gdyż prawie nie rosną. Piec 15 minut w temperaturze 165
°C. Całe ciasteczka posmarować dżemem a te z dziurka oprószyć pudrem, następnie skleić.